wandelcoaching op Schiermonnikoog

Wandelcoaching op Schiermonnikoog

De natuur als spiegel:
Bij wandelcoaching lopen we naast elkaar. Je geeft aan wat je wilt bereiken, wat voor jou de gewenste situatie is…. Daarna gaan we in de natuur aan de slag met jouw vraag, jouw doel. Kijk bijvoorbeeld eens naar de plaatjes van de paddestoelen…..
Wat roepen de plaatjes bij je op. Wat voel je als je ernaar kijkt. Neem het eerste plaatje. Je zit als het ware onder de paddestoel. Dat geeft je misschien een plezierig, veilig, beschermd gevoel…..  Het kan ook zijn dat het je juist een beklemmend gevoel geeft. Dat je het gevoel hebt geen ruimte te hebben……Misschien roept het bij jou wel weer heel iets anders op…….
In ieder geval leer je over jezelf en daar kun je dan weer mee verder. Waarom voel je het zo? Waar associeer je dat mee in jouw leven?
Je voelt je misschien wel vast zitten in een baan of in een relatie…. Jij weet precies waar het gevoel voor staat! Het laat jou zien waar jij behoefte aan hebt.

Dit is gewoon maar een voorbeeld. Zo roept elke foto wel  wat op………… Wat je er vervolgens mee doet is helemaal aan jou………. verder onderzoeken of ………..laten zoals het is. Je kunt kiezen wat goed voor jou is.

De middelste foto roept misschien ook iets bij je op. Ga op je gevoel! Een eerste reactie. Heb je het gevoel, dat er druk is? Dat er van alles op je schouders ligt? Wil je dat er minder op je ligt? Wil je meer ruimte? Of is het juist wel gezellig knus, zo heerlijk met zijn allen……..

De derde foto roept misschien weer heel iets anders op…….

Als het allemaal niets bij je oproept dan zijn er weer andere manieren in de natuur, die misschien beter bij jou passen. Niets hoeft, alles mag. Dit is maar een voorbeeld.