wandelworkshops

Wandelworkshops

Voor kleine groepen: bijv. vriendinnen of teams, bestaat de mogelijkheid van een wandelworkshop. Een wandelworkshop heeft een verbindende, rustgevende, positieve invloed. Samen genieten in de natuur en blij terug komen.  Thema’s kunnen bijvoorbeeld  zijn: 1) ontdek je kracht in de natuur 2) energie en balans 3) je bent, wie je bent 4) teambuilding
Je kunt van  tevoren aangeven, wat je wilt bereiken.

Op het strand en in de duinen is er ruimte voor openheid. We komen snel bij de kern. Ik focus op het positieve, het versterkende.

De insteek is altijd positief. Bij teams richt ik me op teambuilding. Bij een specifiek probleem gaan we daar mee aan de slag. Het is goed om van te voren aan te geven, wat je met het team wilt bereiken. Met elkaar bezig zijn in de natuur is al heel anders, dan in de werksituatie. Je ziet elkaar van een andere kant.

Een paar voorbeelden:
We beginnen met het zoeken naar kwaliteiten: “Mijn oog viel op deze braamtak. Toen realiseerde ik me dat ik eigenlijk best wel prikkelend ben voor ons team!”

Alle kwaliteiten bij elkaar laten het team zien wat er is en wat er nog mist. “Wow, wat zijn we eigenlijk een goed team!  Alleen de voedingsbodem, zand……dat kan beter!”

Na een kwartier heel saamhorig  en fanatiek graven stonden de managers op een eiland met een sloot erom heen. Ze keken elkaar verbaasd aan: “We hebben onszelf opgesloten, geisoleerd! Dit helpt ons niet verder. Wat hebben wij nu geleerd vandaag….!”Na een hele dag positieve ervaringen over zichzelf en het team gooiden ze de sloot dicht en besloten ze de reorganisatie open tegemoet te treden. Hun angst had plaats gemaakt voor zelfvertrouwen. Je kunt de situatie niet veranderen. Wel hoe je ermee om gaat.